به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر رضا تقی پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی در گردهمایی جهادگران عرصه فناوری اطلاعات حوزه های علمیه که در باغ موزه دفاع مقدس قم برگزار شد، کارکرد اصلی فضای مجازی را ایفای نقش این فضا در قدرت ملی عنوان کرد و گفت: قدرت سایبری به عنوان عرصه پنجم قدرت ملی، پس از قدرت های (زمین، دریا، هوا، فضا) ارزیابی می شود.
وی افزود: سال ۱۳۸۸ آقای اوباما می گوید: اگر تکنولوژی تغییر می کند، رهبران، به خصوص ابرقدرت ها، باید جغرافیای سیاسی را مطابق با این پیشرفت ها تغییر دهند؛ و از سال ۱۳۸۸ به بعد در کشورهای مقابل آمریکا، شکل درگیری ها عوض شده است، و از این سال به بعد درگیر مباحث جنگ نرم در فضای کشور هستیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفاوت قدرت های سایبری با قدرت های دیگری، گفت: در ایجاد و تقویت قدرت های نظامی تنها دولت ها سهیم هستند ولی در فضای مجازی سکو ها و افراد دخیل هستند و فراوانی و آسانی ورود به این عرصه موجب توزیع قدرت در این عرصه شده است.
وی حول مبحث تهدیدات نرم در جنگ نرم بیان کرد: امروز فضای سایبر یا فضای مجازی دسترسی به محیط های مستعد برای جنگ نرم را آسان و فراهم کرده است.
تقی پور افزود: مبحث دیگر فضای مجازی جنگ رسانه است؛ مقام معظم رهبری که فرمودند امروز نیاز به افسران جنگ نرم داریم این افسران قطعا در پادگان ها تربیت نمی شود و یکی از جایگاه تربیت آنها حوزه است؛ اگر قرار است در جنگ نرم مشابه آنچه در دفاع مقدس اتفاق افتاد پیروز شویم نیاز به این سرتیپ ها و سرلشگر ها و سپهبد ها داریم.
وی با اشاره به اینکه امروز در هر لحظه درگیر جنگ نرم هستیم، اظهار کرد: مهمترین مساله امروز کشور ما در فضای مجازی، نظام یکپارچه حکمرانی فضای مجازی است.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۴ مدل حکمرانی فضای مجازی در دنیا موجود است، بیان کرد: نظام حکمرانی ما باید در سه حوزه ساختار، اصول و حیطه حکمرانی بحث شود.
وی افزود: در حکمرانی فضای مجازی باید ۵ عملکرد اصلی (تحقیق و توسعه مدل حکمرانی فضای مجازی، قانون گذاری، تنظیم گری و رگولاتوری خرد، اجرا، نظارت و ارزیابی و سیاست گذاری) را مورد توجه قرار دهیم.
تقی پور ضمن درخواست از حوزه های علمیه برای تلاش در زمینه تحقیق و توسعه مدل حکمرانی فضای مجازی، گفت: گفتمان انقلاب اسلامی در فضای مجازی را باید تدوین، ترویج و تبیین کنیم؛ نگاه دنیا به اینترنت و فضای سایبر روشن است ولی ما به عنوان انقلاب اسلامی از فضای مجازی چه می خواهیم.
نظر شما